Medical taping
[seopress_breadcrumbs]

Medical taping

Spieren hebben niet alleen invloed op lichaamsbeweging; ze hebben ook invloed op de bloedsomloop, lichaamstemperatuur en het lymfestelsel. Dat is het uitgangspunt van medical taping. Lichaamsbeweging en spieractiviteit zijn de beste methodes om lichamelijke klachten te voorkomen en genezen. Wanneer de spieren niet goed werken, resulteert dit immers in diverse klachten en symptomen. De medical taping ondersteunt spieren met elastische tape zonder de bewegingsmogelijkheden te beperken. De fysiotherapeuten van FIA Fysiotherapie brengen in kaart of je baat hebt bij medical taping en zorgen dat het herstellend vermogen van jouw lichaam op deze manier wordt gestimuleerd!

Behandeling met medical taping

De tape heeft dezelfde rekbaarheid, dikte en hetzelfde gewicht als de huid; het is anti-allergeen en watervast. Doorgaans wordt de tape een aantal dagen gedragen en eens per vijf dagen vernieuwd – als daar noodzaak toe blijkt te zijn. Veel sporters hebben baat bij medical taping, maar ook voor anderen kan het goede ondersteuning bieden. Medical taping is een goede behandeling van:

  • Blessures, bijvoorbeeld aan de rug, schouder en knieën
  • Verkeerde lichaamshouding en de correctie hiervan
  • Overbelasting, zoals een tennisarm
  • Letsel aan de enkels, heupen, polsen en nek
  • Rugklachten door spier- en wervelproblemen
  • Frozen shoulder, carpaal tunnel syndroom en slijmbeursontsteking
  • Ischias, spit en artrose
De beste behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. Wil jij meer weten?
Doe de online Fysiotherapiecheck!

Wij zijn aangesloten bij

Netwerk OrthopedieNederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologienoordwest ziekenhuisgroepDC kliniekenCentrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar (CGEA)Beweegzorg Noordwest (BNW)
© FIA Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden

× Vraag het ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram