Oedeemtherapie
[seopress_breadcrumbs]

Oedeemtherapie

Wanneer je een beschadiging hebt opgelopen aan het lymfesysteem, dan kan het evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht verstoord zijn. Het gevolg is dat er sprake is van een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel: ook wel bekend als secundair lymfoedeem. Na een oncologische operatie en/of bestraling bestaat het risico op lymfoedeem. Trombose, doorgemaakte infecties of trauma’s kunnen ook veroorzakers zijn van een zwelling, zwaar gevoel, pijn en bewegingsbeperkingen. Het zijn symptomen van beginnend lymfoedeem waar je direct aandacht aan moet besteden. Zelfs jaren na de operatie of bestraling kan lymfoedeem nog ontstaan. Onze therapeuten verzorgen gespecialiseerde oedeemtherapie om de lymfoedeem te bestrijden.

Behandeling lymfoedeem met oedeemtherapie

De behandeling van lymfoedeem met oedeemtherapie bij FIA Fysiotherapie bestaat uit meerdere onderdelen: – Manuele lymfdrainage: massagetechniek waarmee de vochtafvoer door de lymfvaten wordt geactiveerd. – Lymftaping ter stimulering van de lymf-activiteit. – Ambulante compressietherapie (zwachtel, kous). – Zelfmanagement door middel van oefeningen voor de thuissituatie en massagetechnieken.

De beste behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. Wil jij meer weten?
Doe de online Fysiotherapiecheck!

Wij zijn aangesloten bij

Netwerk OrthopedieNederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologienoordwest ziekenhuisgroepDC kliniekenCentrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar (CGEA)Beweegzorg Noordwest (BNW)
© FIA Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden

× Vraag het ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram