Over FIA

Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar (FIA) begon in 1976 als een kleine maatschap in het hart van Alkmaar. De passie voor fysiotherapie, interne scholingen en samenwerkingsverbanden met andere experts hebben ertoe geleid dat het FIA ondertussen is uitgegroeid tot een praktijk van formaat. Onze vestiging is te vinden aan de Pieterstraat, waar onze fysiotherapeuten dagelijks professionele behandelingen geven. Het FIA is gespecialiseerd in de behandeling van schouders en bedrijfsfysiotherapie en vergevorderd op het gebied van arm-, nek-, en rugklachten. We zijn een opleidingsplaats voor de Hogeschool van Amsterdam en al onze therapeuten zijn volgens de wet BIG geregistreerd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Persoonlijk contact met patiënten maakt een belangrijk onderdeel uit van onze behandelingen. Het is ons doel om patiënten zo goed mogelijk te helpen om een leuk en gezond leven te leiden!
Bij Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar heb je geen doorverwijzing nodig voor een behandeling op maat.
Je kunt bij Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar terecht zonder dat je eerst een (huis)arts of specialist hoeft te raadplegen. De fysiotherapeut voert tijdens de intake een screening uit om te beoordelen of je klacht met fysiotherapie behandeld kan worden. Indien nodig kan de fysiotherapeut je terugverwijzen naar de huisarts voor verder onderzoek. Let op: de intakekosten zonder doorverwijzing zijn hoger. In je polis staat aangegeven hoe je verzekerd bent. Het kan voordeliger zijn om toch een doorverwijzing bij de (huis)arts of specialist op te vragen.
Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar werkt samen met Centrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar, Netwerk Orthopedie en DC Klinieken. We zijn onder andere ISO-gecertificeerd.
De beste behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. Wil jij meer weten?
Doe de online Fysiotherapiecheck!

Wij zijn aangesloten bij

Netwerk OrthopedieNederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologienoordwest ziekenhuisgroepDC kliniekenCentrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar (CGEA)Beweegzorg Noordwest (BNW)
© FIA Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden

× Vraag het ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram