Heupklachten
[seopress_breadcrumbs]

Heupklachten

Heupklachten zijn pijnklachten rondom de heup en kunnen op iedere leeftijd voorkomen. Er zijn verschillende soorten heupklachten zoals Avasculaire necrose, Aangeboren heupontwrichting (heupluxatie), Artrose in de heup (slijtage), Heupfractuur en zo zijn er nog een aantal. De klachten in de heup kunnen komen vanuit een aandoening aan het heupgewricht, maar kunnen ook bijvoorbeeld komen door andere aandoeningen die veroorzaakt zijn elders in het liggen zoals knie, rug of de bekken. Omdat het dus niet standaard uit één punt vandaan komt, is het belangrijk om te onderzoeken waar de pijn vandaan komt.

De symptomen van heupklachten zijn voornamelijk:

  • pijn in de heup wanneer je in rustmodus bent, dus ook tijdens het slapen;
  • pijn in de heup tijdens het bewegen/sporten;
  • pijn van uitstraling naar het geslachtsdeel of naar het been;
  • slecht kunnen lopen.

Oorzaak heupklachten

Heupklachten kunnen op iedere leeftijd ontstaan, maar het kan ook zijn dat het aangeboren is. Om de heup goed te kunnen behandelen, is de oorzaak vinden erg belangrijk. De belangrijkste oorzaken zijn:

  • overbelasting (bijvoorbeeld door sporten);
  • overgewicht;
  • slijtage (Artrose) van het kraakbeen;
  • sportblessure;
  • slijmbeursontsteking;
  • doorbloedingsstoornis van de heup.

Diagnose en onderzoek heupklachten

De fysiotherapeut kan een diagnose van heupklachten vaststellen door middel van je benen te strekken en buigen. De fysiotherapeut onderzoekt dan de beweging van de pezen en spieren in en rondom de heup.

Behandeling heupklachten

Om de heup klachten te kunnen behandelen en uiteindelijk te verhelpen, moeten we eerst op zoek naar de oorzaak. Vanuit daar kunnen onze fysiotherapeuten u helpen met een gepaste behandeling.

Heeft u klachten en pijn aan de heup? Neem dan contact met ons op en laat een van onze fysiotherapeuten van FIA Fysiotherapie u helpen om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

De beste behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. Wil jij meer weten?
Doe de online Fysiotherapiecheck!

Wij zijn aangesloten bij

Netwerk OrthopedieNederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologienoordwest ziekenhuisgroepDC kliniekenCentrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar (CGEA)Beweegzorg Noordwest (BNW)
© FIA Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden

× Vraag het ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram