[seopress_breadcrumbs]

Echografie in de regio Sint Pancras

Echografie kennen de meeste mensen wel vanuit de zwangerschapsdiagnostiek; zo kan de ongeboren baby bekeken worden. Wat veel mensen niet weten, is dat deze methode ook heel geschikt is om structuren rond een gewricht weer te geven.

Echografie wordt door Schouderkliniek Alkmaar voor dit doel ingezet. Zo kan er sneller een diagnose worden gesteld en een passend behandelplan worden gestart. We kunnen onder meer een beter beeld krijgen van de:

 • Slijmbeurs
 • Spieren
 • Kapsels
 • Pezen
 • Banden
 • Oppervlakkige botstructuren

Wist u dat?

54% van de patiënten die wij behandelen buiten Alkmaar komen?
Wij patiënten gemiddeld in 9 behandelingen van hun klachten af hebben geholpen?
Onze fysiotherapeuten naast hun reguliere werkzaamheden minimaal 50 uur bijscholen per jaar?

Altijd als aanvulling

Echografie is een aanvullend onderzoek op het intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Vanuit dit gesprek en onderzoek wordt een vraagstelling voor het echografisch onderzoek geformuleerd.

Aanpak van het onderzoek

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig en het onderzoek kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Het duurt ongeveer twintig minuten. Met een laagje gel op de transducer wordt over de huid bewogen zodat de beelden op de monitor zichtbaar worden. Tijdens het onderzoek kan de therapeut je vragen om bewegingen te maken die op het beeldscherm gevolgd en beoordeeld worden. Je kunt natuurlijk zelf meekijken. Eventuele afwijkingen van structuren zijn direct zichtbaar en worden ter plekke met je besproken. Van het onderzoek wordt een verslag gemaakt, dat verstuurd kan worden naar je huisarts, specialist of behandelend therapeut.

Afwijkingen die door een echo geconstateerd kunnen worden, zijn:

 • Slijmbeursontsteking
 • Peesontsteking
 • Vocht
 • Zwelling
 • Kalkafzetting
 • Ruptuur
 • Sommige breuken

Scholing van onze therapeuten

De therapeuten van Schouderkliniek Alkmaar, die een echo-onderzoek uitvoeren, hebben de opleiding Musculoskeletal Ultrasound behaald. Deze cursus is speciaal gericht op het gebruik van echografie binnen de fysiotherapie. Ook hebben zij specifieke scholing gevolgd op het gebied van echografie van de schouder. Dankzij regelmatige bij- en nascholing blijven zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom (schouder-)echografie.

Over het Fysiotherapeutisch Instituut

Bij het Fysiotherapeutisch Instituut werken gecertificeerde fysiotherapeuten en manueel therapeuten richten zich onder andere op fysiotherapeutische behandelingen van schouders, armen, nek, rug, benen en knieën. Wij doen er alles aan om de belastbaarheid en de fysieke gezondheid van patiënten te verbeteren zodat we samen bouwen aan een langdurig herstel! Onderdeel van het FIA zijn de schouderkliniek, Stop de hoofdpijn en bedrijfsfysiotherapie.

Waarom geen lokale praktijk?

FIA heeft geen Fysiotherapiepraktijk in Sint Pancras, maar biedt haar diensten aan in Sint Pancras. Zoals we vaker vermelden hebben wij een regio dekking voor Fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn dermate bekwaam dat Patiënten zelfs uit Alpen aan de Rijn en Eindhoven naar Alkmaar komen om geholpen te worden. Waarom zou u dan voor een fysiotherapeut uit Sint Pancras als de beste dicht bij zijn.

Waarom fystiotherapie?

Waarom bieden wij dan Fysiotherapie in Sint Pancras aan?
Ook u gunnen wij de best mogelijke fysiotherapie Sint Pancras. Doordat wij landelijk gezien worden als een van de specialisten op het gebied van schouderbehandelingen, nek-, arm- en rugbehandelingen en hoofdpijn willen wij u ook de mogelijkheid geven om even langs te komen in onze praktijk gezien u vlakbij zorg zoekt.

Wanneer ben je fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut in Sint Pancras?
In ons optiek ben je een fysiotherapeut voor Sint Pancras als je de patiënten in die regio wilt behandelen met de best mogelijke zorg. Dat willen wij dan ook voor u doen. Kies daarom voor FIA Fysiotherapie voor uw fysio Sint Pancras

Wij zijn aangesloten bij

Netwerk OrthopedieNederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologienoordwest ziekenhuisgroepDC kliniekenCentrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar (CGEA)Beweegzorg Noordwest (BNW)
© FIA Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden

× Vraag het ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram