Cursusdag elleboog echografie

7 april 2018 - Tamara FIA

Op vrijdag 6 april ’18 heeft Tamara Nooy een cursusdag bezocht waarbij echografie van de elleboog centraal stond. Binnen Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar wordt al vele jaren gebruik gemaakt van echografie bij de diagnostiek van schouderklachten.

Bij klachten van de elleboog kan dit echter ook een waardevolle aanvulling zijn in de diagnostiek en de behandeling.

Tenniselleboog

De welbekende ‘tenniselleboog’ (epicondylitis lateralis) en ‘golferselleboog’ (epicondylitis medialis) kunnen hiermee zichtbaar gemaakt worden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen deze aandoeningen zeker niet alleen bij tennissers en golfers voor!

Ook afwijkingen in de bicepspees aan de voorzijde van de bovenarm en afwijkingen in de tricepspees aan de achterzijde van de arm kunnen in beeld gebracht worden.

Heeft u zelf of uw behandelend therapeut het vermoeden dat u een peesontsteking of slijmbeursontsteking in de elleboog heeft maak dan snel een afspraak. U heeft geen hiervoor verwijzing nodig van huisarts of specialist!

Laatste update: mei 2021

De beste behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. Wil jij meer weten?
Doe de online Fysiotherapiecheck!

Lees ook:

Bedrijfsfysiotherapie voorkomt verzuim

Weer een stapje verder

Alkmaar City Run

Eerste stappen gezet!

Symposia bovenrug

Wij zijn aangesloten bij

Netwerk OrthopedieNederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologienoordwest ziekenhuisgroepDC kliniekenCentrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar (CGEA)Beweegzorg Noordwest (BNW)
© FIA Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden

× Vraag het ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram