Dynatorq

7 juni 2016 - Jeroen FIA

Meten is weten

FIA Fysiotherapie Alkmaar beschikt over de Dynatorq. Dit meet-instrument maakt het mogelijk om schouders geïsoleerd te testen en trainen op kracht en coördinatie. Zowel zittend als staand kan driedimensionaal de bewegingsvrijheid en weerstand worden ingesteld. Hierdoor kan de stand van de schouder tijdens de meet- en trainingsmomenten optimaal worden afgestemd op specifieke musculatuur, functie of (sport)beweging.

De Dynatorq geeft tijdens een krachttest onder andere inzicht in:

  • Maximaal geleverde kracht
  • Gemiddeld geleverde kracht tijdens meetmoment
  • Spieruithoudingsvermogen (Joule) tijdens meetmoment
  • Krachtverhouding tussen spiergroepen

De meetgegevens kunnen via de software worden opgeslagen. Door de Dynatorq testen op diverse momenten tijdens de schouderrevalidatie te herhalen, blijven zowel de therapeut als patiënt inzicht houden in het herstelproces. Mede op basis van deze gegevens kan bepaald worden of een vervolgstap in de revalidatie gezet kan worden of dat een sporter ‘klaar’ is voor het hervatten van de sport specifieke training. Tevens kan de software in een trainingssituatie gebruikt worden als feedback om een oefening nog beter en preciezer uit te voeren. Uiteraard kunnen de testresultaten ook verstuurd worden aan een behandelend arts of trainer.

In de toekomst willen wij de verzamelde data gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek, zodat wij als Schouderkliniek nog betere zorg rond schouderklachten kunnen leveren. Kortom, een noviteit binnen de fysiotherapie waar zowel de therapeut als de patiënt veel baat van kan hebben.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met FIA Fysiotherapie Alkmaar op!

Laatste update: mei 2021

De beste behandeling is afhankelijk van de oorzaak van je klachten. Wil jij meer weten?
Doe de online Fysiotherapiecheck!

Lees ook:

Bedrijfsfysiotherapie voorkomt verzuim

Weer een stapje verder

Alkmaar City Run

Eerste stappen gezet!

Symposia bovenrug

Wij zijn aangesloten bij

Netwerk OrthopedieNederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)nederlandse vereniging voor fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologienoordwest ziekenhuisgroepDC kliniekenCentrum voor Geneeskundige Expertise Alkmaar (CGEA)Beweegzorg Noordwest (BNW)
© FIA Fysiotherapie - Alle rechten voorbehouden

× Vraag het ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram